Kursinformasjon
Du lærer å gi omsorg, grunnleggende sykepleie og miljøarbeid for pasienter og brukere av helse- og sosialtjenesten - teoridelen av fagbrev Helsefagarbeider.
Type
Pris
Varighet
Type
Nettstudier
Pris
kr. 36 900,-
Varighet
2 Semester
Start nå!
Du lærer å gi omsorg, grunnleggende sykepleie og miljøarbeid for pasienter og brukere av helse- og sosialtjenesten.
Innhold
- Helse og oppvekst VG1
- Helsearbeiderfag VG2/VG3
Temaer
- helsefremmende arbeid
- kommunikasjon og samhandling
- yrkesutøvelse
For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider utdanning.no.
Dette passer for deg som
- har lite eller ingen erfaring fra omsorg, grunnleggende sykepleie eller miljøarbeid, men vi anbefaler at du på VG2/VG3 skaffer deg praksis innenfor praktisk pleie
Gjennomføring
Kurset gjennomføres som nettstudier. Du er sjefen, dvs. du bestemmer HVA, HVOR og NÅR du vil lære. Du får KORTE, VARIERTE og ENGASJERENDE leksjoner som gjør at læring blir gøy! Det inngår fire eksamensforberedende innleveringer med personlig tilbakemelding fra faglærer :-)
Ta gjerne en titt på kurset "En smakebit av K2s nettstudier" her for å se eksempler på hvordan det gjennomføres.
Eksamen
Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her.
Du må ha bestått teorieksamen for å kunne avlegge den praktiske fagprøven. I tillegg må du dekke kravet til praksis. Dersom du har fellesfag fra tidligere, vil du ved å avlegge eksamen på VG1 og VG2/VG3, i tillegg til den obligatoriske yrkesteori eksamen (HEA3102), kunne få redusert praksistiden din med 2 år. Det er Eksamenskontoret eller Fagopplæringen i ditt fylke som godkjenner praksis og som arrangerer fagprøven.
Hva må til for å få fagbrev
Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven.
Lånekassestøtte
Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no. For mer informasjon klikk her.
Støtteordning
Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.
Forkunnskaper
Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.
Gratis veiledning
Vi tilbyr gratis veiledning. Ring oss og avtal tidspunkt på 907 65 769.
Krav til utstyr
Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen.