Helsesekretær vg3 nettstudier uten labkurs

Kursinformasjon

Ta Helsesekretær vg3 hos K2 utdanning (privatist). Hos oss kan du ta programfag fra videregående skole. Dette passer for deg som ønsker autorisasjon som helsesekretær

Type

Pris

Varighet

Kommentar

Type

Nettstudier

Pris

kr. 20 900,-

Varighet

1 Semester

Kommentar

Godkjent i lånekassen

Start nå!

Du lærer å ta imot pasienter, yte service ovenfor både pasienter og kollegaer, utføre kontor- og sekretæroppgaver.  Aktuelle arbeidssteder er legekontorer, sykehus, helsesentre og i bedriftshelsetjenesten. Helsesekretær vg3 - nettstudier gir deg nødvendig teori for å bli autorisert helsesekretær. Ved behov for Lab-kurs klikk her

Innhold/temaer

Dette er siste semester på Helsesekretær (vg3), og passer for deg som har godkjent Helse- og oppvekst vg1 og Helseservice vg2 fra tidligere.

Sentrale emner i opplæringen er:

  • Sykdomslære
  • Anatomi
  • Livsstilssykdommer
  • Kommunikasjon 

Se læreplan på utdanningsdirektoratets sider udir.no

Dette kurset inneholder ikke Lab/skiftestue. Dersom du ikke har erfaring og trenger lab-kurs kan dette kjøpes seperat. Lab-kurs gjennomføre på to helgesamlinger ved en av våre campus. Se her for informasjon og påmelding til for Lab-kurs

Dette passer for deg som

  • som har godkjent Helse- og oppvekst vg1 og Helseservice vg2 fra tidligere
  • ønsker å arbeide selvstendig som helsesekretær. Du kan blant annet jobbe på legekontor, sykehus, helsesentre eller i andre deler av helsevesenet.

Gjennomføring

Kurset gjennomføres som nettstudier. Du er sjefen, dvs. du bestemmer HVA, HVOR og NÅR du vil lære. Du får KORTE, VARIERTE og ENGASJERENDE leksjoner som gjør at læring blir gøy! Det inngår fire eksamensforberedende innleveringer med personlig tilbakemelding fra faglærer. Kurset kan gjennomføres på ulike måter, du velger den formen som passer deg best.

Digital læringsportal og Office 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 online får du student-e-post, Office pakken på nett, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Gratis veiledning

Vi vet at det kan være vanskelig å velge utdanning. Er du usikker ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne. For all kontakt info se her

Eksamen

Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i tre programfag og en tverrfaglig. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. 

Hva må til for å få autorisasjon?

Helsesekretærfaget er et autorisasjonsfag og du tar både teori og praksis hos oss.

For å kunne søke autorisasjon som helsesekretær må du ha vitnemål. Vitnemålet må inneholde alle programfag fra vg1, vg2 og vg3, samt yrkesfaglige fellesfag som er norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og gym. Dersom man har jobbet i 5 år eller mer i 100% stilling kan man søke fritak fra de yrkesfaglige fellesfagene. Du må også på vitnemålet ha faget YFF. YFF er yrkesfaglig fordypning, dette er ikke et fag man kan ta som privatist. For å dekke kravet kan man dokumentere 526 timer arbeidserfaring/praksis i et relevant lærefag i vg3 eller ha fag fra vg3 studieforberedende for eksempel. norsk og historie.

Vitnemålet bruker du for å søke autorisasjon hos Helsedirektoratet. Da får du tittelen autorisert helsesekretær 

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.
For mer informasjon se nettsidene våre under praktisk info.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført Helse- og oppvekst vg1 og Helseservice vg2. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.