Kursinformasjon
Du blir kjent med det nyeste i IKT-faget: metaverset. Klassen får besøk av fremragende IT-selskaper som gjør at du utvikler et nettverk. Via VR- og Teams-undervisning får...
Type
Pris
Varighet
Kommentar
Type
Nettundervisning med VR
Pris
kr. 34 900,-
Varighet
7 Måned(er)
Kommentar
Godkjent i lånekassen
Du blir kjent med det nyeste i IKT-faget: metaverset. Klassen får besøk av fremragende IT-selskaper som gjør at du utvikler et nettverk. Via VR- og Teams-undervisning får du grunnlag for å jobbe med drift og vedlikehold av nettverk og software, brukerstøtte og service
Innhold/temaer
Sentrale emner i opplæringen er:
- Systemdrift og systemovervåkning
- Bruker- og driftsstøtte
- Tjenesteutvikling
For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider udir.no
Dette passer for deg som
- har allsidig erfaring med drift og vedlikehold av IKT-systemer.
Gjennomføring
Kurset gjennomføres både som VR-undervisning og Teams-undervisning på kveldstid en kveld i uken over 7 måneder. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.
Interaktiv VR-Undervisning
Dette er undervisning i metaverset, hvor du bruker Oculus Quest 2 som verktøy. Oculus er en type VR-briller og prisen av dette er bakt inn i kursavgiften. Din avatar «sitter» i et klasserom i metaverset sammen med lærerens og meddeltakeres avatarer.
Interaktiv Teams-undervisning
Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid via din pc. Du følger undervisningen live på Teams sammen med andre deltakere. Du kan se all undervisning i opptak i etterkant.
Se video for hvordan nettundervisning fungerer her.
Digital læringsportal og Office 365 Online
I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 online får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.
Eksamen
Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.
Hva må til for å få fagbrev
Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven.
Lånekassestøtte
Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.
For mer informasjon klikk her.
Støtteordning
Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.