Institusjonskokk intensivkurs - fagbrev

Kursinformasjon

Kurset et for deg som jobber i kantiner og institusjoner som sykehus, eldresentre og fengsler og som ønsker fagbrev.

Kr ikon

kr. 16 900,-

Godkjent i Lånekassen.

Kr ikon

1 Semester

Dato og sted

Nettundervisning

26. januar 2021 - 1. juni 2021

17:00 - 20:30

Porsgrunn

26. januar 2021 - 1. juni 2021

17:00 - 20:30

Drammen

26. januar 2021 - 1. juni 2021

17:00 - 20:30

Tønsberg

26. januar 2021 - 1. juni 2021

17:00 - 20:30

Oslo

26. januar 2021 - 1. juni 2021

17:00 - 20:30

Sandvika

26. januar 2021 - 1. juni 2021

17:00 - 20:30

Bergen

24. august 2021 - 7. desember 2021

17:00 - 20:30

Drammen

24. august 2021 - 7. desember 2021

17:00 - 20:30

Nettundervisning

24. august 2021 - 7. desember 2021

17:00 - 20:30

Oslo

24. august 2021 - 7. desember 2021

17:00 - 20:30

Porsgrunn

24. august 2021 - 7. desember 2021

17:00 - 20:30

Tønsberg

24. august 2021 - 7. desember 2021

17:00 - 20:30

Trondheim

24. august 2021 - 7. desember 2021

17:00 - 20:30

Sandvika

24. august 2021 - 7. desember 2021

17:00 - 20:30

En institusjonskokk er en kokk som arbeider på store institusjoner hvor det er lagt opp til effektiv og hygienisk produksjon av store mengder mat. Som institusjonskokk vil du ha hånd om det daglige arbeidet på kjøkkenet. Du må innfri krav til utseende, lukt, smak og konsistens. Maten skal også produseres innenfor definerte økonomiske rammer.

Institusjonskokken skal kunne lage mat som gir positive opplevelser til både friske og syke mennesker. I helse- og omsorgssektoren er institusjonskokken en viktig ressurs for å gi gode og næringsrike måltider. Yrket har utviklet seg ved at ernæring og helse har fått mer oppmerksomhet.

Innhold/temaer

Sentrale emner i opplæringen er:

  • tilberede mat i store mengder
  • sørge for en høy hygienisk standard i arbeidet
  • bruke maskiner og annet utstyr, og vedlikeholde dem
  • følge budsjetter og eventuelt andre regler for matproduksjonen
  • variere retter og menyer ut ifra hva som er næringsmiddelmessig korrekt

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider utdanning.no

Dette passer for deg som

  • har praktisk erfaring med å

Gjennomføring

Kurset gjennomføres både som klasseromsundervisning og nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.

Klasseromsundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid og sted, og følger undervisningen sammen med andre deltakere.

Interaktiv nettundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid via din pc. Du følger undervisningen live sammen med andre deltakere. Du kan se all undervisning i opptak i etterkant.

Se video for hvordan nettundervisning fungerer her.

Digital læringsportal

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. 

Eksamen

Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven.

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen.