IT driftsfaget med VR – Fagbrev

Kursinformasjon

Du blir kjent med det nyeste i IT-faget: metaverset. Klassen får besøk av fremragende IT-selskaper som gjør at du utvikler et nettverk.

Type

Pris

Varighet

Kommentar

Type

Nettundervisning med VR

Pris

kr. 34 900,-

Varighet

1 Semester

Kommentar

Godkjent i lånekassen

Kurssted og tid

Påmelding fortsatt mulig

Du blir kjent med det nyeste i IT-faget: metaverset. Klassen får besøk av fremragende IT-selskaper som gjør at du utvikler et nettverk. Via VR- og Teams-undervisning får du grunnlag for å jobbe med drift og vedlikehold av nettverk og software, brukerstøtte og service

Innhold/temaer

Sentrale emner i opplæringen er:

  • Grunnleggende opplæring i Metaverset
  • IT-støtte og kommunikasjon
  • Drift av infrastruktur
  • Sikkerhet og personvern
  • Etikk, lovverk og yrkesutøvelse

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider udir.no

Dette passer for deg som

  • har interesse for drift og vedlikehold av IT-systemer
  • som skal avlegge teoridelen av fagbrev IT-driftstekniker 

Gjennomføring

Kurset gjennomføres med en kombinasjon av VR-undervisning og Teams-undervisning på kveldstid en kveld i uken på ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.

Interaktiv VR-undervisning

Dette er undervisning i metaverset, hvor du bruker Oculus Quest 2 som verktøy. Oculus er en type VR-briller og prisen av dette er bakt inn i kursavgiften. Din avatar «sitter» i et klasserom i metaverset sammen med lærerens og meddeltakeres avatarer.

Interaktiv Teams-undervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid via din pc. Du følger undervisningen live på Teams sammen med andre deltakere. Du kan se all undervisning i opptak i etterkant.

Se video for hvordan nettundervisning fungerer her.

Digital læringsportal og Office 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 online får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven.

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen.