Play Icon

Meld deg på kurs

Pris

kr. 4900,-

Varighet

1 Dag(er)

Ta kontroll – og skap resultater!

Blir møtene dine mye snakk, men få resultater?

Er det tungt å få aksepter og signatur?

Når du målene du setter deg?

Kurset «Ta kontroll – og skap resultater» lærer deg hvordan du leder møtet målrettet frem til en beslutning tas. Vi trener på forberedelsen, agendaen, samt planleggingen av tid, sted og møtelengde. Vi trener også på effektive teknikker for fasilitering, som inkluderer kommunikasjonsferdigheter, lytting og en utvidet forståelse av gruppedynamikk. Dette vil samlet gi deg verktøy til å takle ethvert møte.

 

Målet er følgelig at du ikke skal komme hjem fra møter uten kontrakten i hånden. Vi må ta kontroll for at det skal bli resultater av møtene våre.

 

Kurset dekker også avslutningsteknikker og forhandlingsteknikk. Det er ofte på slutten av møtet/ forhandlingen at lønnsomheten i avtalen blir avgjort. Det er i denne siste gi-og-ta-fasen vi kan hente ut marginene, eller miste dem. Får du full uttelling i dag? Vi ønsker å forberede deg på mulige utfordringer og sette deg i stand til å skape vinn-vinn løsninger. Nøkkelen til å ha gode kort på hånden er gjerne forberedelse og viljen til å introdusere alternativer. Er du forberedt?

 

Innhold/temaer

  • Effektiv møteforberedelse
  • Få flere kontrakter ut av kundemøtene og oppnå bedre resultat
  • Sette grenser for møtet relatert til tidsramme, agenda og målsetting
  • Trykke på de riktige knappene hos kunden, til riktig tidspunkt
  • Beholde roen under tidspress i forhandlinger
  • Ta i bruk teknikker og verktøy som forenkler forhandlinger
  • Lytte etter behov og kjøpssignaler
  • Be om signaturen på riktig tidspunkt og på riktig måte

 

Dette kurset passer for deg som

- opplever at du går i møter uten å få resultater
- ønsker motivasjon til å gripe an møter på en annen måte
- ønsker å trene på å ta ledelsen
- ønsker å bli tryggere i forhandlingsrollen
- ønsker å hente ut større marginer i salgsprosessen
- ønsker å trene på ulike forhandlingsteknikker og -strategier
- ønsker å avslutte flere møter med aksepter, beslutninger og positivt resultat

Gjennomføring

Kurset gjennomføres over en kursdag hvor vi kombinerer faglig påfyll og salgstrening for å oppnå gode resultater. Inkludert i prisen er et sett med verktøy, tips og tricks, som du kan ta i bruk umiddelbart. I tillegg til kursdagen vil du få tilgang til støttemateriale i form av video og verktøy.

 

Om treneren

Per Egenæss Stilling er Managing Partner og Head Trainer i Training Norge. Han har jobbet med utvikling av mennesker innen salg, service og ledelse i mer enn 20 år, og har undervist flere tusen personer i 38 land. Per er tidligere verdensmester i Debating (debatteknikk) og ble i 2010 kåret til «Verdens Beste Trener» av den internasjonale organisasjonen JCI. Per er motiverende og kunnskapsrik, og hans treninger er kjent for å gi god effekt. I tillegg til en lang trenerutdannelse med kursdesign, er Per utdannet siviløkonom fra USA, og har en MBA fra Paris.

 

Salgstreningsprogram 3 dager

Dette kurset er en modul av totalt tre dagsmoduler à 4 900,- De tre modulene er Prospektering, Møtebooking, Møte og "Closing". Ønsker du å ta alle tre kursdagene koster dette 12 900,-. 

Close Icon