Play Icon

Meld deg på kurs

Pris

kr. 4900,-

Varighet

1 Dag(er)

Flere møter – fra gråstein til gull! 

Er du interessert i å lære hvor enkelt det kan være å få nye kunder?
Er du interessert i å kommunisere klart og tydelig – hva du selger?
Er du interessert i å få flere møter?


Riktig brukt er telefonen er antagelig det viktigste verktøyet vi har, men det er svært mange som ikke er komfortabel med å ringe kalde samtaler og følgelig utsetter de viktige telefonene. Én av de kritiske momentene i salgsprosessen er møtebooking og målet er å avtale flere møter. Kurset tar for seg fagene Møtebooking, Behovsavklaring og Innvendingshåndtering – hvor hensikten er å sikre at du får flere kundemøter. 

Selgere opplever ofte å bli møtt med skepsis og misnøye. Det er ikke alltid like lett å vite hvordan du skal overbevise en skeptisk kunde om at det er trygt å handle med deg. Hva skal du si, hvilke argumenter skal du bruke og hvordan skal du reagere når kunden kommer med innvendinger og motargumenter? I kurset vil du jobbe med dine egne formuleringer, og vi vil gi deg teknikker som hjelper deg i gang med å få flere kunder.

 

Innhold/temaer

  • Bruke telefonen som arbeidsverktøy
  • Motivere seg til å ringe potensielle kunder
  • Få kundens oppmerksomhet gjennom en god åpning
  • Lytte til innvendinger og søke de bakenforliggende årsakene
  • Gi kunden trygghet og gradvis fjerne hindrene for kjøp
  • Avtale flere salgsmøter gjennom jevnlig aktivitet på telefon

 

Dette kurset passer for deg som

- ønsker å bli bedre på å ringe kalde samtaler, og ikke “snakker deg bort” på telefonen
- ønsker å finne en kortere vei til kjøpsbeslutning
- ønsker å lære å snu minusargumenter til plussargumenter

 

Gjennomføring

Kurset gjennomføres over en kursdag hvor vi kombinerer faglig påfyll og salgstrening for å oppnå gode resultater. Inkludert i prisen er et sett med verktøy, tips og tricks, som du kan ta i bruk umiddelbart. I tillegg til kursdagen vil du få tilgang til støttemateriale i form av video og verktøy.

 

Om treneren

Per Egenæss Stilling er Managing Partner og Head Trainer i Training Norge. Han har jobbet med utvikling av mennesker innen salg, service og ledelse i mer enn 20 år, og har undervist flere tusen personer i 38 land. Per er tidligere verdensmester i Debating (debatteknikk) og ble i 2010 kåret til «Verdens Beste Trener» av den internasjonale organisasjonen JCI. Per er motiverende og kunnskapsrik, og hans treninger er kjent for å gi god effekt. I tillegg til en lang trenerutdannelse med kursdesign, er Per utdannet siviløkonom fra USA, og har en MBA fra Paris.

 

Salgtreningsprogram 3 dager

Dette kurset er en modul av totalt tre dagsmoduler à 4 900,- De tre modulene er Prospektering, Møtebooking, Møte og "Closing". Ønsker du å ta alle tre kursdagene koster dette 12 900,-. 

Close Icon