Du lærer om kundebehandling, salg og markedsføring av produkter og tjenester.

Dette er et intensivt kurs som gjennomføres på halve tiden av vanlig fagbrevgjennomføring. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.

Innhold/temaer

  • salgsforberedelse
  • salg og oppfølging

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider utdanning.no.

Dette passer for deg som

har erfaring innen salg og markedsføring og som ønsker å formalisere kompetansen din

Gjennomføring

Klasseromsundervisning

Kurset gjennomføres som klasseromsundervisning på kveldstid en gang i uken. I tillegg får du tilgang til nettbaserte verktøy som støtte til undervisningen.

Nettundervisning

Kurset gjennomføres som live nettundervisning hvor du følger undervisningen fra din egen PC uavhengig hvor du er. Undervisningen gjennomføres på kveldstid en gang i uken. I tillegg får du tilgang til nettbaserte verktøy som støtte til undervisningen.
Undervisning på nett gir muligheter for:

  • forelesninger live
  • interaktiv undervisning der du ser og kommuniserer med medstudenter og foreleser
  • forelesninger i opptak

Eksamen

Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 15. januar. Oppmelding skjer via privatistweb.no. For mer informasjon se privatistweb

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven.

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Søknad sendes direkte til lanekassen.no.

Finansiering

Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.