Servitør intensivkurs - fagbrev

Kursinformasjon

Dette er kurset for deg som ønsker fagbrevutdanning og har erfaring innen servitørfaget.

Kr ikon

kr. 16 900,-

Godkjent i Lånekassen.

Kr ikon

1 Semester

Dato og sted

Nettundervisning

27. januar 2021 - 2. juni 2021

17:00 - 20:30

Porsgrunn

27. januar 2021 - 2. juni 2021

17:00 - 20:30

Drammen

27. januar 2021 - 2. juni 2021

17:00 - 20:30

Tønsberg

27. januar 2021 - 2. juni 2021

17:00 - 20:30

Oslo

27. januar 2021 - 2. juni 2021

17:00 - 20:30

Sandvika

27. januar 2021 - 2. juni 2021

17:00 - 20:30

Bergen

25. august 2021 - 8. desember 2021

17:00 - 20:30

Drammen

25. august 2021 - 8. desember 2021

17:00 - 20:30

Nettundervisning

25. august 2021 - 8. desember 2021

17:00 - 20:30

Oslo

25. august 2021 - 8. desember 2021

17:00 - 20:30

Porsgrunn

25. august 2021 - 8. desember 2021

17:00 - 20:30

Tønsberg

25. august 2021 - 8. desember 2021

17:00 - 20:30

Trondheim

25. august 2021 - 8. desember 2021

17:00 - 20:30

Sandvika

25. august 2021 - 8. desember 2021

17:00 - 20:30

Servitøren tar imot bestillinger, serverer mat og gjør sitt beste for at hver enkelt gjest skal trives. Som servitør skal du sørge for at hver enkelt gjest er fornøyd og får den servicen han eller hun forventer.

Innhold/temaer

Sentrale emner i opplæringen er:

  • klargjøring av lokaler, oppdekking, behandling, ferdigstilling, tilberedning og servering av mat og drikke
  • Spesialkost og ulike kulturers matskikker
  • Ressursutnyttelse og arbeidsteknikker
  • Markedsføring, salg, service, kommunikasjon og profesjonell gjestebehandling
  • Mattrygghet i alle ledd, fra varemottak til anretning og servering av måltider. Det omfatter også gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer med vekt på produksjonshygiene, næringsmiddelhygiene og personlig hygiene
  • Organisering, arbeidsforhold, bedriftens krav til økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon. Det omfatter også etikk, helse, miljø og sikkerhet og relevant regelverk

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider utdanning.no

Dette passer for deg som

  • har erfaring innen servitøryrket og som ønsker å formalisere kompetansen din

Gjennomføring

Kurset gjennomføres både som klasseromsundervisning og nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.

Klasseromsundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid og sted, og følger undervisningen sammen med andre deltakere.

Interaktiv nettundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid via din pc. Du følger undervisningen live sammen med andre deltakere. Du kan se all undervisning i opptak i etterkant.

Se video for hvordan nettundervisning fungerer her.

Digital læringsportal

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. 

Eksamen

Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven.

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen.