Vi har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene her.
Er det noe du lurer på kan du alltid ta kontakt med oss, se kontaktinfo under eller klikk på «Gratis veiledning»-knappen i menyen øverst til høyre.
Gratis veiledning
Lurer du på hva som skal til for å få studiekompetanse eller ta en yrkesutdanning? Vi har dyktige veiledere som er her for å hjelpe deg – velkommen!
Ta kontakt med oss på telefon 907 65 769 og avtal tid med en av våre veiledere, eller send oss en forespørsel her
Corona beredskap hos K2
For informasjon om Coronatiltak hos K2 les mer her
Lånekassen
Godkjent utdanning i Lånekassen
Alle våre utdanninger er godkjent i lånekassen. Støtte beregnes etter hvilken studiebelastning du har. Ta eventulet kontakt med oss for å sjekke hvor stor studiebelastningen blir.
Du søker direkte via lanekassen.no.
Hvordan søke lån og stipend i Lånekassen
Gå inn på lanekassen.no og velg
- Velg «Stipend og lån»
- Velg «videregående skole»
- Velg «Jeg er elev uten ungdomsrett»
- Velg «Gå til søknaden»
- Innlogging via ID
- Velg skole = K2 Utdanning
- Her er det forskjellige valg etter hvilken utdanning du skal ta:
- Fagbrev/Svennebrev velg «Praksiskandidat»
- Autorisasjonsfag: velg «Yrkesfaglig»
- Studieforberedende fag: velg «Studieforberedende»
- Velg studiebelastning (heltid/deltid) = Deltid
Hva skjer etter at jeg har søkt?
Etter at du har søkt lånekassen er det K2 som bekrefter til lånekassen hvilket opplæringsløp du skal ta her hos oss.
Hva må du som deltaker gjøre ved oppstart?
Vi registrerer deg som deltaker ved oppmøte både fysisk på våre skoler og via vår nettundervisningsportal for nettundervisning.
Når får jeg utbetalingen?
Du får ikke utbetaling fra lånekassen før etter at opplæringen har startet og vi har meldt inn at du har møtt til undervisning.
Omgjøring av lån til stipend
Deler av lånet du får gjennom lånekassen kan bli omgjort til stipend når du har bestått eksamen. For at omgjøringen skal bli godkjent må inntekten være under lånekassens inntektsgrense. Du må også ha annen bostedsadresse enn foreldrene dine.
Endring i utdanningsløp
Endring i opplæringsløpet kan ha konsekvens for lån og stipend du har fått i lånekassen. Dersom du avbryter eller endrer opplæringsløpet må du informere lånekassen. Dette fordi det har betydning for omgjøring, utbetaling eller tilbakebetaling av lånet.
Alt om eksamen og oppmelding til eksamen
Informasjon om eksamen som privatist hos K2 finner du her.
Boklister
Klikk her for boklister.
Gratis tilgang til Office365 online
Under din utdanning hos oss får du gratis tilgang til Office365 online. Dette er en verktøypakke med blant annet mail, word, excel, powerpoint og teams. Du mottar mail med innloggingsinformasjon ved kursstart.
Eksamen
Til eksamen trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen fungerer ikke da eksamen gjennomføres med begrenset nettilgang.
Hvis du ikke har PC-versjonen av Office kan du abonnere på programvaren eller bestille prøveabonnement for en kortere periode.
Har du spørsmål så ta kontakt på support@k2kompetanse.no
Støtteordninger
Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.
Oppmelding fag-/svenneprøve – praksiskandidater
Etter bestått eksamen er det tid for å melde seg opp til fag- eller svenneprøven dersom du oppfyller kravet til praksis. Du skal dokumentere praksis innen fagområdet i tre eller fem år i fulltids stilling, alt etter hvilket løp du har tatt og om du har bestått yrkesfaglige fellesfag.
Dette er alternativene
1. Programfag på VG1 og VG2, yrkesfaglige fellesfag, YFF og tverrfaglig VG3 eksamen. Praksis i totalt 3 år i 100% stilling.
2. Tverrfaglig eksamen på VG3 nivå og praksis i totalt 5 år i 100% stilling (for elektriker gjelder praksis i 5 ½ år)
Det er fylkeskommunen du har bostedsadresse i som vurderer praksis og har ansvar for gjennomføring av fag- og svenneprøver.
Her finner du nyttige linker om PRAKSIS
Informasjon om Utdanningsdirektoratets vurdering av praksis finner du her
Informasjon om Praksiskandidatordningen finner her
Noen fylkeskommuner har skjema for hjelp til utregning av praksis. Eksempler kan du se her
Oppmelding til fag- og svenneprøven – fylkeskommuner
Klikk på linken under for oppmelding til fag-/svennebrev i din bostedskommune.
Agder
Innlandet
Møre og Romsdal
Nordland
Oslo
Rogaland
Vestfold og Telemark
Troms og Finnmark
Trøndelag
Vestland
Viken
Hvordan søke AUTORISASJON
Informasjon om autorisasjonsfag hos K2
For å kunne søke autorisasjon som helsesekretær, apotektekniker eller tannhelsesekretær må du ha vitnemål. Vitnemålet må inneholde;
Alle programfag fra VG1, VG2 og VG3, samt tverrfaglig eksamen på alle nivå.
Yrkesfaglige fellesfag, norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og kroppsøving. Dersom man har jobbet i 5 år eller mer i 100% stilling kan man søke fritak fra de yrkesfaglige fellesfagene. Alle voksne får fritak i kroppsøving
Du må også på vitnemålet ha faget YFF. YFF er yrkesfaglig fordypning. Dette er ikke et fag man kan ta som privatist. For å dekke kravet må du dokumentere 526 timer arbeidserfaring innen relevant vg3 fag eller ha fag fra studieforberedende, VG3 nivå, f.eks. norsk og historie studiekompetanse.
Når du har fått utstedt vitnemål ditt skal du søke helsedirektoratet om autorisasjon. Direkte link finner du her
Under følger forskriftene som regulerer utstedelse av vitnemål for privatister. Dette kan dere ta med dere når dere ber om å få laget vitnemål etter at alle eksamener er på plass.
- Hvem skal lage vitnemålet ditt?
§ 3-42.Vitnemål i vidaregåande opplæring
Vitnemål for elevar skal skrivast ut av skolen der eleven fullfører og består opplæringa. Nytt vitnemål skal skrivast ut av den skolen som skreiv ut det opphavlege vitnemålet.
For privatistar som tidlegare har fått vitnemål som elev, skal skolen som skreiv ut det opphavlege vitnemålet, også skrive ut det nye vitnemålet til privatisten. Fylkeskommunen er ansvarleg for å skrive ut vitnemål til lærlingar som ikkje tidlegare har oppfylt krava til vitnemål.
For privatistar som ikkje tidlegare har oppfylt krava til vitnemål, er det den fylkeskommunen der privatisten sist fekk standpunktkarakter i eit fag, som skal skrive ut vitnemålet.
Viss ein privatist ikkje tidlegare har fått ein standpunktkarakter i vidaregåande opplæring, eller sist fekk standpunktkarakter i eit fag i ein skole godkjend etter friskolelova, skal den fylkeskommunen der vedkommande er busett, skrive ut vitnemålet. - Hva med fellesfagene?
§ 1-13.Fritak frå fag for privatistar og vaksne som følgjer vidaregåande opplæring spesielt organisert for dei
Reglane i § 1-10, § 1-11, § 1-12 og § 1-16 gjeld også for privatistar og for vaksne som følgjer vidaregåande opplæring spesielt organisert for dei. Fylkeskommunen gjer enkeltvedtak om godkjenning etter § 1-16.
Privatistar i yrkesfaglege utdanningsprogram som har minst 5 år allsidig yrkespraksis, eventuelt inkludert opplæring i faget, er fritekne frå kravet om fellesfag for å få vitnemål som gir yrkeskompetanse. Det same gjeld vaksne som følgjer opplæring spesielt organisert for dei, og som har minst 5 år allsidig praksis, eventuelt inkludert opplæring i faget. Føresegnene om fritak frå fellesfag for å få yrkeskompetanse gjeld ikkje krava for å få generell studiekompetanse. I dei yrkesfaga der det er knytt offentleg nasjonal eller internasjonal sertifisering til eit utferda vitnemål, kan det ikkje gjerast unntak i strid med slike sertifiseringsføresegner.
Vaksne som følgjer vidaregåande opplæring særskild organisert for dei etter kapittel 4A, er fritekne frå opplæring i faget kroppsøving. - Hva med yrkesfaglig fordypning?
Årstrinn | Ordning |
YFF VG1 | For å dekke timetallet i faget kan privatister enten: 1. dokumentere 210 timer praksis i et relevant lærefag i Vg3 eller 2. ta eksamen i et antall relevante fag med nasjonale læreplaner, som samsvarer med totalt 168 årstimer i Vg1 |
YFF VG2 | For å dekke timetallet i faget kan privatister enten: 1. dokumentere 316 timer praksis i et relevant lærefag i Vg3 eller 2. ta eksamen i et antall relevante fag med nasjonale læreplaner som samsvarer med totalt 253 årstimer |
Hva er karaktersnittet mitt?
Sjekk karaktersnittet ditt med utdanning.no sin karakterkalkulator.
Opptak til høgskoler og universitet
Med fullt vitnemål fra studieforberedende program eller generell studiekompetanse (23/5-regelen og de 6 fagene du kan ta hos oss) kan du søke opptakt til høgskoler og universitet.