Fagbrev Salgsfaget Bransjeprogram

Kursinformasjon

Gratis teorikurs (vg3) til fagbrev i Salgsfaget. Eksamensforberedende kurs (privatist) for deg som har minimum 4 års erfaring i varehandel. Kombinert Teams/egenstudier

Type

Pris

Varighet

Kommentar

Type

Nettundervisning

Pris

kr. 0,-

Varighet

80 Time(r)

Kommentar

Bransjeprogram

Kurssted og tid

Påmelding fortsatt mulig

Kurset er finansiert av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, og er for deg som har erfaring fra varehandel, med salg, service og kundebehandling. Kurset gir deg teorien (vg3) som du må ha før du kan avlegge fagprøven.

Du lærer om kundebehandling, økonomi, HMS, salg og markedsføring av produkter og tjenester.

Det er digital undervisning via Teams ca annenhver uke, pluss egenstudier når det passer best for deg. Tilskuddsordningen dekker også eksamensavgifter og kursmateriell.

Innhold/temaer

  • Gjøre rede for egen bransje, bedriftens organisering, personalpolitiske retningslinjer, forretningsplan og rammebetingelser
  • Planlegge, utføre og dokumentere arbeidsoppgaver i samsvar med bedriftens planer for salgs- og markedsaktiviteter
  • HMS og internforskrifter
  • Økonomi, svinn og bærekraft/lønnsomhet
  • Eksamenstrening/skrivetrening

Dette passer for deg som

-har minimum 4 års erfaring i varehandel og som ønsker å formalisere kompetansen din. 

Gjennomføring

Det blir Teamsundervisning (live) ca. annenhver uke og i tillegg legges det ut videoer på Teams for egenstudier, disse ser du når det passer for deg.

Se video for hvordan undervisning via Teams fungerer her

For deg som ønsker å følge undervisningen på Teams mottar alle en kalenderavtale via mail - med informasjon om hvordan du logger deg på dagen før kursstart.

Digital læringsportal og Office 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. Eksamen for dette kurset avlegges i november 2023.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. 

Krav til utstyr

Du trenger kun pc og nettilgang (ikke behov for å laste ned ytterligere programvare).

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.