Print Friendly version of featured image
KompetansebloggenIngen stans i fagbrevutdanningen selv i krisetider for portørene på A-hus

Ingen stans i fagbrevutdanningen selv i krisetider for portørene på A-hus

Corona-krisen kom brått på hele Norge i mars, og spesielt helsesektoren ble skikkelig satt på prøve. Det hadde ikke vært rart om A-hus hadde stoppet fagbrevutdanningen for portørene sine i en periode, men det var ikke aktuelt for den kompetansefokuserte organisasjonen. Det er portørene glade for når de nå kan ta eksamen i juni.

Portørenes hverdag består av en strøm av tverrfaglige øyeblikk der de kommer tett på og utgjør en forskjell for menneskene rundt seg. De skal transportere og forflytte pasienter og brukere på en profesjonell, trygg og sikker måte. Derfor ønsker A-hus at de ansatte skal ta fagutdannelse som utvikler portørene til å bli trygge og selvstendige innenfor alle de ulike aspektene de håndterer.

Dette bidrar også til å sikre god pasientbehandling i alle ledd for Ahus HF – menneskelig nær, faglig sterk, sier avdelingsleder Merete Kolstad Gimle

De ansatte får en større forståelse for helheten og detaljene. De opplever faget mer interessant, jobbgleden øker og de tar ett helt annet eierskap og perspektiv til oppgavene. Ikke minst har dette bidratt til å løfte vår kvalitet, vårt omdømme og effektiviteten.

Merete Kolstad Gimse, A-hus

A-hus oppfordrer og tilrettelegger for at flest mulig av de ansatte skal få ta fagbrev i sine fag og har til en hver tid lærlinger i faget. Det har først å fremst vært en stor inspirasjon å se hvilken betydning dette har for den ansatte, fremhever Gimse. Fagbrevutdanningen for Portørene er en bedriftsintern opplæring skreddersydd til A-hus sine behov.

Del Innlegg